Wszyscy jesteśmy coraz bardziej świadomi, że zdrowa dieta jest ważnym wkładem do zdrowego i zrównoważonego życia, dlatego proponujemy jedynie naturalne lody.
Smaki jak “przedwojenna” śmietanka, świeża truskawka i belgijska czekolada są w naszej stałej ofercie, inne smaki pojawiają się w zależności od sezonu lub wpływu chwili.
Nasza maksyma to: „jakość ponad ilość”, ponieważ wszystkie lody są produkowane według oryginalnej, klasycznej receptury.
Barwniki, środki konserwujące lub sztuczne komponenty nie mają tu wstępu!
Co odróżnia lody oferowane przez nas od lodów najczęściej spotykanych na polskim rynku?
- Zawierają one wyłącznie naturalne składniki najwyższej jakości, takie jak: świeże mleko, śmietanka, 100 % naturalne pasty orzechowe, czekolada belgijska. Nasze lody owocowe i sorbety zawierają przede wszystkim owoce (do produkcji lodów nie używamy past zawierających barwniki i wzmacniaczy smakowych).
- Używamy wyłącznie prawdziwych jaj. Nie używamy żółtek pasteryzowanych z kartonu czy w proszku.
- Lody zawierają dwukrotnie mniej tłuszczu oraz są trzy razy mniej napowietrzone niż lody przemysłowe oferowane w sklepach.
Różnice w smaku między innymi lodami (pseudo-tradycyjnymi), a naszymi lodami wyraźnie odczuje nawet osoba, która na lodach się nie zna. Smak jest delikatny, subtelny, np. lody truskawkowe smakują jak przygotowany w domu koktajl z truskawek i nie są bardziej truskawkowe od samych truskawek.
Różnice w kolorze między lodami z innych pracowni a naszymi lodami są widoczne nawet gołym okiem. Uzyskanie jaskrawego koloru owocu w gotowym produkcie, który jest na bazie mleka, jest zamrożony i w dodatku napowietrzony nie jest możliwe bez dodatku barwników. Jeżeli lody truskawkowe są czerwone jak sama truskawka, należy dobrze się zastanowić nad ich spożyciem.
Na targach cukierniczych i lodziarskich można kupić wszelkie możliwe bazy i smaki do produkcji lodów, które z naturą nie mają nic wspólnego, ale są za to bajecznie kolorowe. Można te lody później produkować samemu nadając im wszelkie możliwe nazwy, ale marketing niestety nie zmieni je w naturalne. Naturalne to tzn. produkowane z jajek, prawdziwego mleka, śmietany, prawdziwych owoców, najlepszej czekolady. Proste. Co ponad to, to tylko marketing.
Materiał partnerski